Certified Art Giclee
 
De kunst van kwaliteit
 
       

Stichting Giclée Printers Europe

Image

Europese standaard
In navolging van de Amerikaanse standaard ‘Tru Giclée’ en de Giclée Printers Association’, geldt nu ook binnen Europa een standaard voor hoogwaardige giclée’s: Het Certified Art Giclée™ keurmerk van de Stichting Giclée Printers Europe. Certified Art Giclée™ is een kwaliteits keurmerk voor hoogwaardige  gelimiteerde giclée kunstdrukken vervaardigd door Giclée Masterprinters die zijn aangesloten bij de stichting GPE (Giclée Printers Europe). De huidige markt van gicléetechniek is enorm in ontwikkeling. De diversiteit van kwaliteit vraagt echter om een eenduidige kwalificering van dit product.
Het Certified Art Giclée™ kwaliteits keurmerk is dé Europese standaard voor originele gelimiteerde Giclée kunstdrukedities.
Tot op heden kon men door de bomen het bos niet meer zien. Met het Certified Art Giclée™ komt er een onderscheid tussen originele, hoogwaardige en waardevolle Giclée’s en de inktjetprints van vaak teleurstellende kwaliteit, die wel onder de naam Giclée worden aangeboden.  Kortom: het kaf wordt van het koren gescheiden. Professionals distantiëren zich met dit keurmerk van amateurs. Het Certified Art Giclée™ logo garandeert consumenten, kunstenaars en galeries de allerhoogste kwaliteit en een lange levensduur van de desbetreffende giclée’s.Optimaal in kwaliteit
Giclée Masterprinters die zijn aangesloten bij de stichting GPE voldoen aan alle (hoogwaardige) voorwaarden en eisen die worden gesteld aan het vervaardigen van Certified Art Giclée™. Het resultaat? Topgiclée’s van bedrijven uit het topsegment binnen deze branche.
Elk aangesloten bedrijf werkt met geavanceerde technieken, de beste materialen en optimale inkten.
In combinatie met het ambachtelijk vakmanschap van de Masterprinter die alle processen tot in perfectie beheerst, kan men rekenen op een verbluffend eindresultaat.
Door middel van een strenge en zeer uitgebreide test worden alle leden getest op vakmanschap, kennis, service, houdbaarheid, kwaliteit en kleurreproductie e.d. Alleen de beste Masterprinters binnen Europa mogen zich aansluiten bij de Giclée Printers Europe. GPE onderhoudt voor verdere ontwikkelingen goede contacten met de Amerikaanse markt en de GPA.
 
   
 
 
 

Home
GPE Association
Members
Certified Art Giclée
Copyright
General Conditions
Contact