Certified Art Giclee
 
De kunst van kwaliteit
 
       

Certified Art Giclée

Kenmerken van een Cerified Art Giclée™
Het vervaardigen van hoogwaardige Giclée kunstdrukken begint met het reproduceren van het origineel.
Hierbij wordt zo dicht mogelijk naar het origineel toegewerkt. In veel gevallen zal de kunstenaar het digitale bestand bewerken zodat deze zijn geheel eigen karakter behoud. Na goedkeuring van de kunstenaar wordt een digitaal master bestand gemaakt. Vanuit dit master bestand wordt de gelimiteerde kunstdruk oplage vervaardigd. De Giclée wordt stuk voor stuk vervaardigd en is voorzien van een rasterloze  kwaliteit.
Het vervaardigen van een enkel exemplaar neemt wel een uur in beslag. Het maken van een Certified Art Giclée™ is een ambachtelijk stukje werk en wordt doorgaans uitgevoerd door een masterprinter.

Maar wat zijn de specifieke eisen voor een Certified Art Giclée™?
Alles op een rij:


  •  
ScannenOriginelen kunstwerken worden op hoogwaardige wijze gedigitaliseerd, bijvoorbeeld met de Cruse digitale reprocamera. Een dia (minimaal 4"x5") wordt gescand op een high-end drum of high-end  vlakbed scanner.
Printer Giclée prints moeten zijn vervaardigd op speciaal daarvoor bestemde printers.
Resolutie De Certified Art Giclée™ wordt met een minimale resolutie vervaardigd.
Proces De kunstenaar is nauw betrokken bij het productie proces.
Oplage De Certified Art Giclée™  is altijd  een gelimiteerde editie.
Controle De kunstenaar heeft elke Giclée gecontroleerd en persoonlijk voorzien van signatuur en nummering.
Certificaat De Certified Art Giclée™  is voorzien van een certificaat van echtheid die gesigneerd is door de kunstenaar en de masterprinter.
Keurmerk De Certified Art Giclées™  zijn voorzien van het Certified Art Giclée™  logo dat is aangebracht d.m.v. een blindpreeg.
MaterialenCertified Art Giclées™ zijn vervaardigd met speciale, duurzame, watervaste inkten en zuurvrije papier- en canvassoorten.
LidmaatschapDe bedrijven aangesloten bij de GPE hebben zich verplicht te voldoen aan de strenge eisen die gelden voor het vervaardigen van een Certified Art Giclée™.

 

   
 
 
 

Home
GPE Association
Members
Certified Art Giclée
Copyright
General Conditions
Contact